Zoek...
Robert Cray - Collected

Robert Cray - Collected

Label: Universal Music

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-10-27 07:00:00 • min lezen

Blues
8

Robert Cray – Collected

Het is tijd om de Amerikaanse bluesgitarist Robert Cray zijn 65 jarige verjaardag te vieren met een verzamelalbum Collected. Een album waarbij je al denkt wat moet hier op komen te staan, omdat de man al zoveel prachtige albums heeft gemaakt dat een collectie hiervan te moeilijk wordt om op een cd te zetten. Terecht dat deze verzamelaar dan ook 3 cd’s bevat.

We kennen Robert Cray van de hits van eind jaren 80 als ‘Right Next Door’, ‘Smoking Gun’ en ‘Don’t Be Afraid of the Dark’.  Het waren de meer pop-georiënteerde blues songs, maar juweeltjes. En daar heeft hij er meer van geschreven. De man weet recent nog met the Hi Rhythm band een prachtig album te maken en is ook een graag geziene gast bij optredens van anderen. Op het derde album van deze box staan zijn gastoptredens met Joe Bonamassa (‘Give Me One Reason’). Tina Turner (‘634-5789’), John Lee Hooker (Mr. Lucky) en zijn helden BB. King (‘Playing with My Friends’) Eric Clapton (‘Crossroads’) en Albert Collins met Jonny Copeland (‘She’s Into Something’).
Het geeft maar weer aan dat deze man in de blues een grote jongen is, maar altijd even gereserveerd reageert. Cray zal niet van de daken schreeuwen dat hij goed is, maar met dit album vinden we weer een prachtige collectie van zijn herkenbare gevarieerde bluessongs die er zeker mag zijn!

Blues

Deel via social media: