Zoek...
Robert Finley – Goin’ Platinum!

Robert Finley – Goin’ Platinum!

Label: Warner

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-01-17 07:00:00 • min lezen

Folk / Singer-songwriter / Soul
8

Robert Finley – Goin’ Platinum!

Het is inmiddels twee jaar geleden dat het debuutalbum van Finley uit kwam. Met een titel als “Age Don’t Mean A Thing” weet de ervaren muzikant weer nieuwe muziek in zijn leven te brouwen. De voormalige legertechneut tourde door Europa ten tijde hij in Duitsland was gestationeerd. Met de street gospel Finley & The Gospel Sisters weet de man veel ervaring op te doen.

De soul en blues van het debuut album kwam hij in contact met Dan Auerbach (Black Keys) om een soundtrack Murder Ballads te maken. Hierdoor werd de vriendschap bevestigd en tekende Auerbach voor de productie van dit nieuwe album.
Het album kent de combinatie van soul en folk met “Medicine Woman” en “If You Forget My Love”. Met de Rock and Roll van “Honey Let Me Stay The Night”  komt er extra vaart in het de plaat. Het swingt als de singer songwriter Auerbach het tempo verhoogt van zijn songs. Het zijn dan ook voornamelijk zijn zongs die vertolkt worden door Finley met zijn soul stem. Wanneer Nick Lowe een bijdrage levert in “Real Love Is Like Hard Time” is het album af. Mooie gospel koortjes en laidback swinging full of soul maakt dat je het album telkens weer opzet.

 

Folk / Singer-songwriter / Soul

Deel via social media: