Zoek...
Robert Jon & The Wreck – Last Light On The Highway

Robert Jon & The Wreck – Last Light On The Highway

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-05-26 07:00:00 • min lezen

Blues / Rock
8

Robert Jon & The Wreck – Last Light On The Highway

De Amerikaanse bluesrocker Robert Jon weet onvervalste Southern Blues Rock te produceren. Dit doet hij inmiddels al enige jaren. Begin 2011 weet de band hun start te maken en inmiddels spelen ze regelmatig de zalen in het zuiden van US plat. The Southern Rock dat we kennen van Lynyrd Skynyrd maar nu met een vleugje gospel/ soul.

Het is voor hem dan ook belangrijk dat hij harmonische vocalen in de songs brengt. Het soulnummer ‘Can’t Stand It’ is vooral opzwepend door de soul zangpartijen en de gitaarsolo door het nummer heen. Het doet denken aan the Black Crowes, maar dan is het allemaal wat liever. Met ‘Tired of Drinking Alone’ en ‘Oh Miss Caroline’ horen de liefde voor Bob Seger helemaal terug. Seger wist in Europa niet de status van US te bereiken, maar is verantwoordelijk voor prachtige Southern Rock album dat net als Skynyrd een inspiratiebron van je welste was. De lichte piano stukken worden afgewisseld met snerpend en meeslepende gitaarsolos’s dat we vooral bij Amerikaanse bands horen.

Met ‘Do You Remember’, een ballad ‘One Last Time’ en het rockende ‘Don’t Let Me Go’ waan je je zo op de highway surfing in  je grote bak door de Amerikaanse vlakten. Tot je het laatste licht van de zon op de sterren ziet schijnen, genieten van het titelstuk part 1 & 2 tot je tank leeg is…. En dan nog optimaal genieten van de vrijheid dat Amerika met je doet.
Dat is wat deze muziek in US met je doet en of dit dezelfde werking kent in Nederland is maar betrekkelijk.

Blues / Rock

Deel via social media: