Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-04-12 07:00:00 • 4 min lezen

Rocky Dawuni – Branche Of The Same Tree

Rocky Dawuni – Branche Of The Same Tree Label: Munichrecords Eindoordeel: 7,5

Wanneer de zonnige dagen verschijnen, wordt het ook weer tijd voor de reggae klanken die dit soort dagen altijd een extra tintje geeft. De populaire reggae doet het dan altijd goed op festivals, feestjes of op reis.

Rocky Dawuni is iemand die in de reggae exact geeft wat de populaire reggae vraagt. Heerlijk aanstekelijke liedjes die tegen de westerse popmuziek ligt. Een lekker meezing gehalte “Nairobi” en “Rock Your Soul” dat gepaard gaat met een maatschappelijke boodschap. Dawuni is een humanitaire activist die de maatschappelijke problemen van Afrika en het Caribisch gebied onder de aandacht brengt door het Afro- roots geluid in te zetten. Zijn charisma en open uiterlijk helpt hier zeker bij en wanneer hij de “Get Up, Stand Up” als cover op het album zet om “Never give up the fight” kracht bij te zetten is het live al succes verzekerd. De Ghanees woont inmiddel is Amerika waardoor de reggae van hem een Amerikaans tintje krijgt. Hierdoor krijgt hij het voor elkaar om de aandacht te krijgen in de westerse wereld. Met het akoestisch liedje “Island Sun” brengt hij de wereld samen.

Inmiddels is dit zijn vijfde album en heeft de man zijn kunsten vertoond bij Stevie Wonder, Peter Gabriel, Bono, Jason Mraz en John Legend. Met andere woorden wanneer gaat deze man doorbreken en een breder publiek vergaren. Met dit album is het een goede stap in die richting.

Deel via social media: