Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-11-06 07:00:00 • 7 min lezen

Rod Stewart - Another Country

Rod Stewart – Another Country Label: Capitol/ Universal Eindoordeel: 7,5

De oude Rod in het vak weet het iedere keer toch weer te flikken. Wanneer de tijd daar is verrast hij iedereen met zijn Great American Songbook serie. Hij wierf met deze cover albums veel succes waardoor het even leek dat hij de nieuwe herfst had gevonden. Twee jaar geleden is zijn sit down and seated moment voorbij. Het album “Time” was een heerlijk pop album vol eigen songs. Het optreden in de Ziggo Dome was eentje die memorabel goed te noemen was.

Nu staat er weer een concert gepland en wel op 14 mei 2016. Het is ter ondersteuning van het nieuwe album “Another Country”. Het is inmiddels zijn 29ste album dat het licht ziet. Net als “Time” is het een eigen geschreven album vol popsongs en geen country album uit de Songbook serie.

Heerlijke powerfolk met koortjes, strijkers en banjos, zoals Stewart het Schotse sfeertje kan neer zetten. “Love Is”, “Hold The Line” en “Another Country”, brengen alles wat folkpop nodig heeft. Wanneer de bombastische drums in “We Can Win” er aan wordt toegevoegd is het plaatje compleet. De reggaepop van “Love and Beloved” is wat gekunsteld, maar misschien is dat om dat het voor mij niet erg bij Stewart past. Samen met Kevin Savigar weet Stewart de huidige folkpop met de herkenbare popsongs als “Please”, “Walkin in the Sunshine” van hem tot een geheel album te smeden. Producer Kevin Savigar werkte eerder met Bob Dylan, John Mellencamp en meer muzikanten van een voorgaande generatie.

We kijken al uit naar het jubileum album nummer 30 en zijn concert op 14 mei 2016 in Ziggo Dome te Amsterdam.

Deel via social media: