Zoek...
Roger Daltrey - As Long As I Have You

Roger Daltrey - As Long As I Have You

Label: Polydor

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-06-11 07:00:00 • min lezen

Pop / Rock
8

Roger Daltrey - As Long as

Met de naam Roger Daltrey hebben we het een legendarische man te doen. Hij behoort tot de dinosaurussen van de hedendaagse rock muziek. Niet alleen de muziek, maar ook het gedrag dat hier bij hoort. Wie wil niet stoer als rocker op een podium staan, de microfoon rondzwaaien en eens tegen een speaker of drumstel trappen tijdens het spelen.

Het past allemaal bij de zanger van de legendarische rockact The Who. En ja, eens in de zoveel tijd brengt ook Roger Daltrey een solo album uit. De zanger behoort voor mij nog altijd tot een van de beste zangers. Soms klinkt het afgeknepen en iel, dan weer vol overgave en vol.

“Zo lang ik maar de songs kan zingen en dit album is een eerbetoon aan mijn helden”. Het is een divers album met gospelrock ‘Where is A Man To Go’ (woman wordt vervangen tot Man’), poprock met Stephen Stills ‘How Far’, the blues Í’ve Got Your Love’ van Boz Scaggs of de meer hedendaagse popballad ‘Into My Arms’ van Nick Cave. Het zijn allen mooi uitgevoerde covers.
Maar zelf weet hij het mooiste liedje te brengen. Vol emotie is het ‘Always Heading Home’ vertolkt. Prachtig is de eenvoud van piano en cello weet de oude rocker hier je weer te raken.
Het past bij hem. Eerlijke en klein in zijn dingen zoals hij met  the Who het typisch Engelse ‘Tea and Theatre’ opnam,  is het hier altijd weer een momentje om naar huis te gaan.

Roger Daltrey heeft wel een tour gepland, maar of die naar Europa komt moeten we even afwachten.

Pop / Rock

Deel via social media: