Zoek...
Roger Waters – Is This The Life We Really Want?

Roger Waters – Is This The Life We Really Want?

Label: Columbia / Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-06-02 07:00:00 • min lezen

Pop / Rock
8,5

Roger Waters – Is This The Life We Really Want?

De voormalige bassist en zanger van Pink Floyd weet met dit nieuwe album weer de sfeer en maatschappelijke bezorgdheid weer te geven, zoals hij het eerder met The Wall en vele songs en Amused to Death heeft beschreven. Inmiddels is het schrijven van een concept album hem toevertrouwd en weet hij alle kennis te verenigen met Nigel Godrich als producer te nemen.

De keus van Godrich is niet vreemd, gezien Waters altijd met de tijd mee wil gaan en hier een kritische noot aan wil geven. De producer van o.a. Radiohead en Beck is hier zeer geschikt voor gebleken.

Het album is dan ook een prachtig overzicht van Waters zijn gedachtegang ten aanzien van zijn leven en wat er op dit moment in de wereld gebeurd. Het leven van een kind in Afganistan in “The Last Refugee” of een vrouw in Ukraine (You Crane) in “The Most Beautiful Girl”.
Met ‘If I Had Been God’ begint Waters het “Deja Vu” een wederzien van wat er in de wereld gebeurd.

Muzikaal staat het allemaal dichter bij Pink Floyd dan wat David Gilmore onder de  naam van Pink Floyd op het laatste album heeft uitgebracht. De songs zijn op dit album uitdagender qua composities al is het gitaar geluid van Gilmore wat er mist. De solo momenten worden nu met piano gevuld en de slepende gitaarsound wordt verwerkt in keyboards en andere gitaarstukken.
Niet dat we terug willen naar een reunie, dat zal niet gebeuren en wellicht is het ook beter dat Waters zijn eigen ruimte krijgt om dit soort prachtige albums te kunnen maken.

   

Pop / Rock

Deel via social media: