Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-12-05 07:00:00 • 12 min lezen

Roger Waters - The Wall

Roger Waters – The Wall Label: Sony Eindoordeel: 8,5

De afgelopen weken hebben we de nieuwe cd van Roger Waters optimaal in de etalage gestald. Een nieuwe versie van Pink Floyd’s meesterwerk “The Wall” dat nooit tot verveling komt. Het gaat dit keer om een live registratie van de show van Roger Waters in Buenos Aires. Nu was de show van Pink Floyd al indrukwekkend, de show bij de muur in Berlijn (met vele gast zangers) legendarisch, maar dit is zeker de moeite waard.

Het idee om deze show te vertonen in de bioscopen werd met succes gerealiseerd. Nu is er de soundtrack met het gehele concert. “The Wall” van de psychedelische rock band Pink Floyd werd in 1979 uitgebracht en ondersteund met een film met Bob Geldoff in de hoofdrol. Het album werd live ondersteund door een show waarbij er tijdens het concert een muur tussen het publiek en de band werd gebouwd. Op deze muur zijn dan weer diverse video’s te zien. Dit ter ondersteuning van de songs. Het concept is bedacht door Roger Waters en na zijn vertrek uit Pink Floyd heeft hij dit als zijn paradepaardje gemaakt en voert deze show zo nu en dan eens op.

Naast Waters zijn vaste band met Dave Kilminster en Snowy White op gitaar, Jon Carin gitaar en toetsen, sessiemuzikant Graham Broad op percussie, zijn de heren van Venice in gehuurd voor de achtergrond vocalen. Naast het album ligt de film op dvd/ blueray inmiddels in de winkels. Beide zijn een lust voor oog en oor en passen zeker in de kadoverpakking.

Deel via social media: