Zoek...
Rogier Pelgrim – Birds and Busy People

Rogier Pelgrim – Birds and Busy People

Label: Pias/ Rough Trade

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-02-24 07:00:00 • 2 min lezen

Singer-songwriter
8

Rogier Pelgrim – Birds and Busy People

De singer songwriter uit Wageningen Rogier Pelgrim heeft wat langer stilgestaan bij zijn debuut album. De winnaar van de Grote Prijs van Nederland en finalist van “De Beste Singer Songwriter van Nederland” kreeg de mogelijkheid om veel als support act te kunnen spelen. Optreden op festivals te doen en een eigen tournee.

Het resultaat werd dat Rogier Pelgrim het heerlijk vind om liedjes te maken en live te spelen maar een band om zich heen mist.
Met het nieuwe album kiest hij er voor om zijn muziek anders te benaderen. ”Bird and Busy People” kreeg vorm tijdens zijn Pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Hier begint de relativering en een nadere kijk op de wereld. Zo is het leven “Stranger Than The News” en een “Rat Race” waar niemand meer weet wie er aan mee doet. Wel weet hij zangeres Jeanne Rouwendaal te strikken om het nummer “Read My Mind” tot een juweeltje op dit album te maken. Wanneer je toch met Blof speelt, vraag je Paskal Jacobsen en bassist Peter Slager om wat nummers voor je in te spelen en nodig je contacten uit om je album optimaal te maken. En met succes. Het album is meer dan de moeite waard. Een download is niet genoeg, het gaat hierbij om het geheel van het album in plaats van losse nummers die verzameld zijn op een album. De singles “Won’t Go Back” en het “Welcome Here” heeft al wat airplay op de nationale radio gehad. Een prima voorloper voor om dit album tot een succes te brengen. Het is Rogier Pelgrim meer dan gegund.

3 maart Luxor Live Album Releaseshow te Arnhem
16 maart Cultura te Ede
25 maart Het Nieuwe Dijkhuis te Doetinchem
4 april Hofman Cafe te Utrecht

Singer-songwriter

Deel via social media: