Zoek...
Rolling Blackouts C.F. – Hope Downs

Rolling Blackouts C.F. – Hope Downs

Label: Subpop

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-06-26 07:00:00 • min lezen

hard rock / Indie
7,5

Rolling Blackouts C.F. – Hope Downs

Het album van Rolling Blackouts Coastal Fever is niet alleen interessant voor de festivalgangers maar minstens voor de muziek liefhebber die even out of the box durft te denken. De indie band weet met hun gitaren een surfsound met een popsausje te creëren dat vooral aanstekelijk is.

De heren uit Australië zullen de komende maanden op verschillende festivalpodia verschijnen. Toch vullen ze daarna ook de dagen poppodia concerten en daarmee is de band in het gehele land te zien en is geweest. In mei stond de band al op diverse podia in Nederland. Toch mooi om dan te genieten van de indie pop ‘Talking Straight’ of het vrolijke ‘Mainland’ en ‘Time in Common’. Het zijn songs waar je vrolijk van wordt waardoor de zon spontaan van gaat schijnen.

Het is het eerste vol album van de band. Men heeft voordien nog twee ep’s uitgebracht. Op ‘Talk Tight’ en ‘The French Press’ was al te horen dat deze band er plezier in heeft. Dat is een goede motivatie om een open album te maken. Dat is dan ook wat dit album is. Het is vooral luchtig doordat de heren elkaar vinden in hun muziek en dat men de ruimte krijgt om te doen wat men kan. De gitaar solo op ‘Sister’s Jeans’ of het heerlijk uptempo nummer ‘Bellarine’ is een van de vele voorbeelden hiervan.  Prima album!

Rolling Blackouts C.F. zijn te zien op
Lowlands 17 augustus
Pukkelpop 18 augustus
3 nov Paradiso te Amsterdam
4 nov Doornroosje te Nijmegen

hard rock / Indie

Deel via social media: