Zoek...
Rolling Blackouts  C.F. – Sideways To New Italy

Rolling Blackouts C.F. – Sideways To New Italy

Label: Subpop/ Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-06-05 07:00:00 • min lezen

Indie / Pop
8

Rolling Blackouts C.F. – Sideways To New Italy

The Rolling Blackouts Coastal Fever wisten bij het opnemen van dit album nog niet dat de waarheid van Italië dichter bij de titel van hun album lag, dan men kon denken. De nieuwe wereld na covid 19 weet Italië ook een andere kant te geven. Het album was een mooie ingang geweest voor de festivals van 2020 voor deze act. Wellicht zullen ze volgend jaar weer terug keren op de posters van deze events.

Het album sluit dan ook perfect aan bij de sfeer van popfestivals. De luchtige indiepop  kent op dit album al meer een popsound. ‘The Only One’, ‘Cars in Space’ en het openingsnummer ‘The Second of the First’ zijn allen heerlijke songs om in de zon naar een podium te kunnen staren, meedeinen, kijkend naar de heupwiegende fans en de boys die de voetjes op het ritme meetikken.
Maar ook het melodramatisch gitaarliedje ‘Cameo’ zal het goed doen. Met de ‘Sunglasses at The Wedding’ vat men het gehele album samen. Zomers en verrassend met een andere twist dat in de historie al een herhaling van zetten kent.

Prima album voor de gitaar- en popliefhebbers!!!

Indie / Pop

Deel via social media: