Zoek...
Rolling Stones – Rock and Roll Circus

Rolling Stones – Rock and Roll Circus

Label: ABKCO/ Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-07-08 07:00:00 • min lezen

Rock
8

Rolling Stones – Rock and Roll Circus

Wanneer je de teletijdmachine naar het eind van de jaren transporteert, horen we de aankondiging dat er een Oxford Circus is, een Piccadilly Circus en nu ook een Rock n Roll Circus! The Rolling Stones brachten een festival in een tent.

Van dit tv spektakel was ter promotie van het Beggars Banquet album en is jarenlang zoek geweest. Toen de band de film wilde maken overleed Brian Jones, waarna de band het even voor gezien had. De film werd weggegooid en dat was het dan.
Wanneer toetsenist Ian Stewart in 1985 komt te overlijden worden diverse opnamen teruggevonden. Hiervan werd de film gemaakt en komt uiteindelijk in 1996 uit. Nu is het terug te vinden op dvd/ blue ray.


Er is ook een verzamelalbum van gemaakt en dit is in de discografie van the Rolling Stones beland. Naast the Stones songs ‘Jumping Jack Flash’, ‘Parachute Woman’, ‘No Expectations’, ‘You Can’t Always Get What You Want’, ‘Sympathy For The Devil’ en ‘Salt of The Earth’. Het zijn dan ook de songs die we in de film terug zien. Naast de hoofdact wist men een aardig affiche te maken.  Jethro Tull met Tommy Iommi (Black Sabbath), The Who, Taj Mahal, Marianne Faithfull en John Lennon met Yoko Ono waren van de partij en het album levert van ieder 1 song.


John Lennon had een superband voor dit spektakel bedacht. Onder de naam Dirty Mac. Dit als tegenhanger voor Fleetwood Mac. Met Mitch Mitchel (Jimi Hendrix) op drums, Eric Clapton op gitaar, Keith Richards op bas en John Lennon slaggitaar en zang, dan heb je toch een aardig bandje. Naast ‘Yer Blues’ staat op dit album ook de rehearsals van dit nummer en het Beatles nummer Revolution op.

Heerlijk good old stuff in een nieuw jasje.

Rock

Deel via social media: