Zoek...
Rolling Stones - Steel Wheels Live

Rolling Stones - Steel Wheels Live

Label: Universal music

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-09-26 07:00:00 • min lezen

Rock
8

Rolling Stones – Steel Wheels Live

We schrijven 1989, een jaar waar de Britse rocklegenden Rolling Stones hun Steel Wheels album lanceren en dit ondersteunden met een tour door US. De show van de casinostad Atlantic City werd al eerder op video gezet en was onder de naam Terrifying verkrijgbaar. Nu is er een nieuwe en betere versie verschenen. Het past in de lijn van de afgelopen jaren dat Rolling Stones een album met beeldmateriaal uitbrachten van de show uit het verleden.

Na een teleurstellend album Dirty Works uit 1986 werd er meer verwacht van de biggest rock and roll act van de wereld. Dat gebeurde dan ook. Met de songs ‘Mixed Emotions’, ‘Stuck Between A Rock and A Hard Place’ en Terrifying kon de band zich weer met een opgeheven hoofd zich als een rockband gaan presenteren.
Wanneer Guns n Roses Axl Rose en Izzy Stradlin op het podium verschijnen voor  ‘Salt Of The Earth’ was de toon gezet. Natuurlijk komen de songs ‘Start Me Up’, ‘Honky Tonk Woman’, ‘Sympathy For the Devil, ‘Satisfaction’ en ‘Jumping Jack Flash’ voorbij. Toch zit de verrassing in Little Red Rooster en Boogie Chillen waar Eric Clapton en John Lee Hooker op het podium aansluiten.

We zien en horen hier de Rolling Stones in hun goede doen, met Bill Wyman en een energieke Jagger die een prachtige vertolking doen van ‘Ruby Tuesday’ en ‘Undercover of the Night’. Het werd een soort van come back album met tour voor de band. Met dit album is er weer een mooi live album van deze band verschenen.

Vanaf 14 november tot februari is in het Groninger museum de expositie van de Rolling Stones UNZIPPED te bekijken.

Rock

Deel via social media: