Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-11-02 07:00:00 • 12 min lezen

RoMi Cage – Things We Never Say

RoMi Cage – Things We Never Say Label: eigen Eindoordeel: 7,5

Er zijn altijd dingen die je beter niet kunt zeggen, en daar zal ook vast een reden voor zijn. RoMi Cage neemt dit als thema voor hun album. Een album vol songs over liefde, dromen en vragen over of dit allemaal goed is. Het duo Romy en Michael Coomans (Cage) uit Middelburg brengt een combinatie van poprock met een vleugje country. Het doet erg denken aan Roxette, zowel qua muziek als de uitstraling die het duo kent. Stoer, zelfverzekerd en vooral poprock gericht.

Opvallend is direct het geluid dat bij de openingssongs “The Dream” en “I’m Around” klinkt. Mooi helder en goed gemixt en dat is altijd een onbesproken onderdeel dat een album kan maken of breken. De songs zijn vooral lekker in het gehoor liggend en soms te eenzijdig. Hier en daar een meezing momentje in “What I Like About You” dat wat doet denken aan Alanis Morissette> Natuurlijk mag de ballade met chello niet ontbreken en dat wordt in het overdenkingsnummer “Try” ingezet.

Allemaal erg mooi en vooral commercieel getint. Hierdoor wordt het soms wat voor de hand liggend en mist er de spanning in de songs. Misschien is het allemaal wat te doordacht terwijl er wel een bevlogenheid en passie in de songs als “Lost In Thruth” is. Maar het begin is daar en dat is gelikt en commercieel goed.

Deel via social media: