Zoek...
Rosa Ensemle – Waanzee

Rosa Ensemle – Waanzee

Label: Eigen beheer

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-07-22 07:00:00 • min lezen

Diversen
8

Rosa Ensemle – Waanzee

Waar vinden we ze nog. De eigenzinnige muzikanten die zich niet binnen de kaders van een genre laten plaatsen. Die op zoek gaan naar de grens van de muziekmogelijkheden wat ze zelf kunnen creëren. De band Rosa Ensemble met Yorick Heerkens en Elisa de Toffel op zang. Als een theater productie presenteert men Waanzee.

Het verhaal gaat over een ontspoorde leadzanger Rex die zijn leven riskeert om een revolte af te dwingen. Het tweekoppig monster weet met opzwepende muziek een boodschap aan het publiek te geven.

Met songs als ‘Sea of Insanity’ horen we de klanken a la Talking Heads. Met een vleugje experimentele invulling zijn Rude Manners, en het Duitstalig Babel zijn bombastisch en opzwepend. Met het Nederlandstalige Gutmensch wordt de experimenten alternatieve muziek en jazz vermengd alsof Frank Zappa in het Nederlands te horen is. De Nederlandse taal blijft de band voortzetten tot het eind, met uitzondering op het mooi gezongen en dynamisch nummer ‘Retaliate’. Het is muzikaal uitdagend en heeft even wat meer draaiuren nodig om alles tot je laten inwerken.

Het album is op zichzelf staand een prima album, al zal het theaterstuk wellicht meer beeldende invulling geven aan de songs. Het is zeker de moeite waard hier aandacht aan te geven wanneer men in de buurt speelt.

Kijk op de site www.rosaensemble.nl voor de voorstellingen als voor het bestellen van het album!

Diversen

Deel via social media: