Zoek...
Rowwen Heze – Onderaan Beginne

Rowwen Heze – Onderaan Beginne

Label: Modestus

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-07-10 07:00:00 • min lezen

Nederlands
8,5

Rowwen Heze – Onderaan Beginne

De band uit Limburg heeft inmiddels Nederland wel veroverd. De prachtige liedjes die Jack Poels en band schrijven gaan verder dan de feesttenten pop als het ‘Bestel Maar’ en ‘Limburg’. Luister naar d de mooie songs als het Rooie Klied en ‘Met De Neus Omhoog’.

Het Slotconcert van de band uit Amerika is inmiddels weer uitgesteld. Jack Poels heeft twee prachtige solo albums weten te maken en nu gaat de band gewoon ‘Onderaan Beginne’. Een album met veel mooie liedjes zoals het piano  en harmonica nummer ‘Te Vroeg Um Te Vertelle’ , ‘Bruid Op Blote Veut’  en ‘Engelbewaarder’. Het blijft allemaal in het Limburgs wat wel de charme met zich mee brengt. Toch zouden de songs in het Nederlands ook niet misstaan. Het juweeltje van het album ‘De Troan’ is zeker een momentje waard. Al zijn de uptempo songs met truckerslied ‘Engelbewaarder’ ook erg mooi en weet Poels de natuur anders te bestuderen met ‘’t Rijk Allien’ en weet men het album met het inspirerende nummer ‘Begin n Band’ af te ronden.

Begin een band en begin onderaan, zing over alles wat je ziet in je moerstaal, dialect of moedertaal. Doe het met overgave, neem de tijd en geniet en dan gaat de rest vanzelf.

Nederlands

Deel via social media: