Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-03-21 07:00:00 • 3 min lezen

Roxette - the 30 Biggest Hits

Roxette – The 30 Biggest Hits Label: Parlophone Eindoordeel: 8

Het is inmiddels 30 jaar geleden dat zanger Per Gassle een punt achter de band Gyllene Tider zet. Wanneer hij gevraagd werd door Marie Frederikson om een band te vormen, zei hij geen nee. Frederikson was een Zweeds-talige poprock ster, met hits en populariteit, al was dit alleen in Zweden.

Het land was hun te klein geworden en men snakt naar internationaal succes. Het debuutalbum ”Peals Of Passion” kreeg niet het gewenste succes waar men gehoopt had. Het vervolg werd het album “Look Sharp”. Hiermee scoorde de band wel hits. “The Look”, Dangerous” en “Listen To Your Heart” klinken nu wel iets ouderwets maar waren in de jaren 80 top hits. Van het debuut album werd “It Must Have Been Love” bewerkt tot kerst single en wederom scoorde het duo een enorme hit. De jaren 90 lachte hen toe, terwijl het nog maar net begonnen was. Met het album “Joyride” speelt de band op safe. Catchy popsongs waaronder het titelnummer, “Spending My Time” (dat klinkt als een bewerking van “It Must Have Been Love”) en “The Big L” werden weer hits en de Joyride Tour werd een groot succes. De doorbraak was daar. Voor het album “Tourism” dook het duo, tijdens de “Joyride tour” in de oude doos. Oude nummers werden opgepoetst en opnieuw ingezongen. Het succes moest nog even aangehouden worden en dat lukt met Abba achtige “How Do You Do” en de aangevulde live versies van de tot dusver gemaakte hits.

Met het “Crash Boom Bang” album kreeg men meer vrijheid in het schrijven. Het album kreeg een rock inslag met “Sleeping in My Care”, “Harleys & Indians” waardoor het duo nu het gewenste succes hadden waar men toen 8 jaar eerder mee begonnen was. Omdat Amerika niet in het succes mee speelde, werd het daaropvolgende album goed doordacht. “Have A Nice Day” kent uiteindelijk een hit “Wish I Could Fly”. Hiermee dooft langzaam het grote succes van Roxette. Van het album Room Service verscheen “Real Sugar” “Centre Of The Heart” en “Milk and Toast and Honey” nog op single maar grote kaskrakers werden het niet. De hits daarop zijn meer nummers die je kent maar niet exact meer wetend dat het van Roxette is. Marie krijgt een hersentumor en dat werd een teken. Men houdt het dan voor gezien. Al doet men een poging om solo nog iets van de grond te krijgen, lukt dat ook niet echt. Wanneer de Night Of The Proms shows een goede opsteker blijkt te zijn, zet men deze tour door. Brengt de afgelopen jaren 2 albums uit, maar de grote hits blijven uit. Het is ook niet erg omdat de band en publiek de optredens vanaf de eerste klanken mee zingen, tot het slot akkoord toe.

Nu kun je met deze cd, alles in de auto luidkeels mee zingen. Alle hits en meer staan hier op!!!

Deel via social media: