Zoek...
Roxy Blue – Roxy Blue

Roxy Blue – Roxy Blue

Label: Frontiers srl

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-08-11 07:00:00 • min lezen

Melodic Rock
7,5

Roxy Blue – Roxy Blue

De sleazerockers uit Memphis waren in de jaren 80 al op de goede weg. Met zanger Todd Poole werd de band populair en paste dit in het rijtje van VanHalen, Skid Row, Ratt en Black and Blue. Met Mike Clink achter de knoppen had men wel een producer die deze muziek tot grote hoogte kon brengen, maar de Guns & Roses status heeft men nooit kunnen bereiken.

Todd Poole  het nog met de band Saliva, die overigens meer albums heeft gemaakt dan Roxy Blue, maar zoekt het toch in het sessie werk. Hierbij valt hij onder het systeem van Frontiers label en is er een stap gezet tot de reunie van Roxy Blue. Ditmaal met een andere gitarist Jeff Caughron, omdat de oude gitarist een lucratieve zaak heeft opgebouwd.

De sleazerockers brengen direct wat je van hun wil horen. De stevige songs als ‘Rockstar Junkie’,  ‘Silver Lining’ en ‘Scream’ klinken net zo voorspelbaar als de titels doen vermoeden. Met de ballad ‘Collide’ heeft men weer een 80’s knuffelrock juweeltje in handen. Daarna volgt de band het pad van de powerrock weer. Met een stevig raise your fist song ‘Human Race’ en ‘What is it Like’ brengt men wel veel energie op de plaat, maar niet wat verrassend en wordt het album een soort doorsnee rock album waar in de jaren 80 veel van zijn gemaakt.  We hadden er ietsje meer van verwacht.

Melodic Rock

Deel via social media: