Zoek...
Royal Blood – How Did We Get So Dark

Royal Blood – How Did We Get So Dark

Label: Mista Jam rec. / Warner

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-06-19 07:00:00 • min lezen

Alternative / Rock
7

Royal Blood – How Did We Get So Dark

Het is de afgelopen jaren erg druk geweest voor Mike Kerr en Ben Thatcher. Het duo Royal Blood wist met hun titelloos debuutalbum goed te scoren en een lange tournee er aan te koppelen. Inmiddels is het tweede album How Did We Get So Dark? op de markt gebracht.

De heren uit Brighton zijn bewapend met een drumstel van Thatcher en de basgitaar en keyboards van Kerr. Aangevuld met gast muzikanten weten de heren een stoner- , psychedelische-, garagerock te maken. De heavy drive van “Lights Out” en het titelnummer is heerlijk en Thatcher beukt er heerlijk op los. Door gebruik te maken van percussie op diverse momenten weet men het nummer te laten swingen. De rockgitaren zijn zwaar gestemd waardoor het duo als stevige rockband staat te spelen.

De wisseling van composities liggen vooral in de drumbeat, dat de songs naar het verschillende sound draagt. De ballade van het album “Don’t Tell”, dat als zwaar valt, is al een stonerrock waar Black Sabbath vroeger patent op had.
Het uptempo en meebrul werk past het duo beter. “Hook,Line & SInker”, “I Only Lie When I Love You”  kennen de vierkwartsmaat wat doet denken aan de “We Will Rock You” in diverse varianten.
Maar een ding doet het zeker…. Rock hard!

Royal Blood is in Nederland te zien op
10 november in AFAS te Amsterdam

Alternative / Rock

Deel via social media: