Zoek...
Royal Hunt - Devil's Dozen

Royal Hunt - Devil's Dozen

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-07-27 07:00:00 • min lezen

Rock
7

Royal Hunt - 2016

Progressieve rock uit Denemarken. Stevige kost met sprankelende melodielijnen van toetsenist Andre Andersen die de band begin jaren 90 heeft opgericht. Inmiddels zijn er 18 albums van de band op de markt gebracht waarvan 2016 een van de 6 live albums is.

Hoewel de band niet echt een hele vaste bezetting heeft is de huidige samenstelling al enige jaren samen. Dit geeft vertrouwen en dat was al op het recente album Devil Dozen te horen.


Met dit live album is een samenstelling gemaakt van songs dat van de laatste tour is samengesteld. Het heerlijke “River of Pain” komt wel vaker op de live albums terug maar “One Minute” is weer een juweeltje erbij. Het is dan ook altijd mooi om een speciaal live album te hebben van een band. Royal Hunt heeft er meer een gewoonte van gemaakt en daardoor gaat het speciale hier van af. Het concert in Moskou heeft de band goed gedaan en is op beeld dan ook als meerwaarde . Belangrijker is dat dit hun 25 jarige jubileum glans geeft. Daardoor is dit een mooi overzicht en 2 cds vol prog rock met “Army of Slaves”,  “Wasted Time” en “Message to God”.

Rock

Deel via social media: