Zoek...
Koninklijke Rock slaat in als een bom

Koninklijke Rock slaat in als een bom

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-04-09 07:00:00 • min lezen

Metal / Pop / Progressive / Rock
8.5

Royal Thunder – Wick

Het album Wick is het eerste album dat Royal Thunder voor het nieuwe label op de markt brengt. Na drie jaar wachten is het zeker de moeite waard om dit album te beluisteren. De heavy Rockband uit Atlanta weet met Wick een zwaar popalbum of een licht heavy metal album te maken. Gitarist Josh Weaver en Mlny Parsonz weten vanaf de eerste klanken van het album te boeien.

“Burning Tree”, “April Showers” en “Tied” zijn heerlijke songs en soms zo commercieel dat “April Showers” de hitlijst van de heavy rockers zeker een toppositie zal bereiken.
In “Plans” wordt geheel gedragen door de zangeres en met een enkele akoestiche gitaar en wat percussie als instrumentale ondersteuning, is het een prachtig nummer geworden met veel spanning in de zang.
Royal Thunder weet van de gebaande wegen af te wijken en uitdagende songs op plaat te zetten. Dat als een stevige rockact begon, neemt dat gedurende het album langzaam af en neemt men je mee in de wereld van de experimenterende popsongs met een rockrandje als “Push” of het swingende heavy rock drive van “Turnaround”.

Het is dan ook een top album om in huis te hebben.

Metal / Pop / Progressive / Rock

Deel via social media: