Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-09-04 07:00:00 • 5 min lezen

Royal Wood - The Burning Bright

Royal Wood – The Burning Bright Label: Canada Eindoordeel: 8,5

De Canadese singer songwriter Royal Wood, ja dat is zijn echte naam, groeide op met de muziek. Als vierjarige klom hij achter de piano en is hier niet meer achter vandaan gekomen. In zijn tiener jaren werd de nieuwsgierigheid naar muziek groter. Hij ontwikkelde het spelen op de gitaar, bas, drums, klarinet en trompet. Kortom hij werd aan het eind van zijn tiener jaren een one piece band.

Nu zijn we 5 albums en 2 ep’s later. ”The Burning Bright” is een prachtig album geworden. Niet dat hij alle instrumenten zelf heeft ingespeeld, maar met zijn band weet hij een ontspannen album te brengen .” I Always Will”, “Run Away” en “City Lights” zijn heerlijke pop liedjes waar Bruce Springsteen en Dan Wilson zich in kunnen vinden.

De handclaps song “The Light Of Days” doet meer denken aan de eerste albums van Albert Hammond die zijn spaanse invloeden laat horen. De popliedjes zoeken de grens van folk, country (On Your Body) en een vleugje rock op “White Flag”. De heerlijke popsongs waaronder “Forever and Ever” en ”Promises” brengen Wood tot de hoogte, om ook dit jaar in aanmerking te komen voor de Songwriter of the Year. Deze titel heeft hij al eerder mogen ontvangen. Met dit album blijkt dat het meer dan terecht is.

Na support act voor John Mayer te fungeren, is Wood 10 oktober te zien in Paradiso te Amsterdam.

Deel via social media: