Zoek...
RSO - Radio Free America

RSO - Radio Free America

Label: BMG

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-05-20 07:00:00 • min lezen

Rock

RSO – Radio Free America

Wanneer we de letters RSO ontleden dan komen we in dit geval uit op Richie Sambora & Orianthi. Voor veel mensen in de muziekwereld is dit een begrip. Gitarist Richie Sambora was de rechterhand en medeoprichter van Bon Jovi en de Australische gitariste Orianthi kennen we vooral uit de band van Alice Cooper. Maar ze kent ook haar eigen solo carrière die het goed doet in Japan en Australie. Als gitariste werd ze voor de This Is It tour van Michael Jackson ingehuurd. Hoe dat is afgelopen weten we inmiddels.

Het geeft aan dat deze gitariste zich prima kan meten met de grote jongens en waarom dan niet een project met Richie Sambora beginnen. Eerst als privé vriendje en dan volgt een muzikale samenwerking al snel.
We kunnen wel stellen dat dit allemaal goed lukt! Het album begint met het ‘Making History’ waar ze alvast een voorproefje op de toekomst nemen. Sambora heeft zijn producer Bob Rock (Metallica / Motley Crue) gevraagd om samen de songs door te nemen. En eerlijk gezegd is het gelukt om een mooi gevarieerd poprock album op te nemen.
Van de rocksong wat we konden verwachten zijn ‘Rise’ en meer pop georiënteerde ‘Together On The Outside’ de meeste stevige songs. Wanneer Sambora toch nog een momentje van rancune brengt met ‘I Got You Babe’ is er een vette knipoog naar zijn ex Cher gegeven. Het zijn de dingen hij nu net niet op een album moet zetten. Dat is jammer, ondanks een prima rock uitvoering van dit nummer.
Opvallend zijn de mooie popsongs ‘Take Me’, ‘Walk With Me’ of het Bon Jovi ballad ‘Forever All The Way’.

Kortom het debuut album van RSO is een prachtig melodic poprock album.

Rock

Deel via social media: