Zoek...
Rudimental – Toast To Our Differences

Rudimental – Toast To Our Differences

Label: Atlantic / Warner

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-02-19 07:00:00 • min lezen

Dance / Pop
8

Rudimental – Toast To Our Differences

Afgelopen maand speelde Engelse band Rudimental in TivoliVredenburg. De vrolijke klanken klonken door de zaal en ondanks de winter is dan iedereen in de zomer stemming. Het doet wat mensen wanneer de klanken van Rudimental klinken. Het is dan ook een heerlijke festival act om er tussen te hebben.

De vrolijke reggae en dance kunnen de heren prima zelf maken. De kracht zit bij deze heren dat ze ook telkens een passende zanger of zangeres voor een liedje vinden. De huidige hit ‘These Days’ is gezongen door Jess Glynne, naar Ed Sheeran en Ella Eyre zijn enkele namen die hun diensten hebben verleend. Nu is het tijd voor Tom Walker die tekent voor het opzwepende ‘Walk Alone’ of het Zuid Afrikaans Lady Smith Black Mambazo de hun prachtige vocalen schenken aan het korte ‘Thula Ungakhlai’.


Het gaat maar door de diverse zangers, rappers en andere vocalisten die als gast dit album vullen. Het album is in zijn geheel vooral zonnig en swingend waar je vrolijk van wordt. Neem ‘1 By1’,  Sacred Love’ of het snelle en zwoele ‘Summer Love’.
Rudimental heeft zich wederom bewezen dat ze niet zomaar een bandje zijn, maar uitstekende songs maken en of die nu op andermans albums komen te staan of ze allemaal achterelkaar op hun eigen album, met verschillende zangers, het concept is gemaakt en waarom zou je dat dan niet onder je eigen naam uitbrengen. Ze hebben groot gelijk!

Dance / Pop

Deel via social media: