Zoek...
Ryan Adams - Prisoner

Ryan Adams - Prisoner

Label: Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-02-20 07:00:00 • 2 min lezen

Singer-songwriter
8

Ryan Adams - Prisoner

De Amerikaanse singer-songwriter Ryan Adams wordt veel in het rijtje gezet met Kurt Cobain en Neil Young. Met zijn country folk achtige songs werd hij tijdens de eeuwwisseling gezien als een nieuw licht aan het muziekfront. Een nieuwe Bob Dylan of Neil Young in een notendop.

Met prachtige albums uit dit tijd blijft het grote succes van Ryan Adams uit. Wel wist hij in 2009 actrice zangeres Mandy Moore aan de haak te slaan. Het gevolg was dat er twee albums in 2010 uitkwamen. Het album “Ashes and Fire” (2011) kreeg zelfs een bescheiden hitje, “Lucky Now”.
Blijkbaar heeft het huwelijk als gevangenschap gevoeld en beëindigd afgelopen jaar dit feestje. Met het album “Prisoner” trekt hij dan ook even helemaal van leer. Het geeft hem de ruimte om na een kerkorgel intro, de elektrische gitaren weer uit de kast te halen en de vraag te stellen “Do You Still Love Me?”. De Ryan Adams waar ik persoonlijk meer van hou, dan de akoestische songs die hij overigens goed vertolkt.
Met het titelstuk weet Adams feilloos over te gaan naar de Springsteen modus. Wellicht hebben ze meer dan alleen de liefde van dezelfde muziek gemeen. Het “Doomsday”, met ook een snerpende mondharmonica, geeft de dag weer wanneer de kogel door de kerk gaat. De titels “The Haunted House”, “Shiver and Shake” en “Anything I Say To You Now” zeggen al meer dan genoeg.

Het album is een persoonlijk album van Adams dat dicht bij hem staat. Het is een verwerking van de afgelopen jaren. Toch weer bijzonder dat de slechte tijden tot de betere albums van de artiest leidt.

Singer-songwriter

Deel via social media: