Zoek...
Rymden – Space Sailors

Rymden – Space Sailors

Label: Jazzland/ PIAS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-10-05 07:00:00 • min lezen

Jazz
8

Rymden – Space Sailors

De Noorse jazz van Rymden is inmiddels in jazzland goed geland. De jazz meester toetsenist Bugge Westeltoft weet Dan Berlund en Magnus Ostrom weer een meeslepend album te brengen.

Het openingsnummer ‘The Life and Death of Hugo Drax’,  een personage uit de Bond film MoonRaker begint met een heerlijk diepe bas om het album te introduceren. Met veel progrock invloeden in de jazz, of was het net andersom, hoor je bij Rymden een mooi doorlopend geheel van diverse stijlen, tempowisselingen en toch een herkenbare tune die het nummer een geheel maakt.
dat geld voor alle songs van Rymden en daarom is dit ook niet zomaar een jazz act. Het zou in de volksmond een superband van bekende jazz muzikanten zijn. Dan nog moet men het waarmaken.
Met  het luchtige ‘Space Sailor’ dat halverwege in tempo daalt om vervolgens weer te kunnen opstijgen, het toegankelijke ‘Sondan’ of het indrukkwekkende ‘Arriving at Ramajay pt.1’ & ‘Arriving at Ramajay pt 2’  zijn songs die het album tot prettig te luisteren jazz album maakt.

Zij weten de jazz breder te brengen voor het groter publiek zodat ook de reguliere luisteraar dit gemakkelijk kan opnemen.

Jazz

Deel via social media: