Zoek...
Sam Amidon- Following Mountain

Sam Amidon- Following Mountain

Label: Warner

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-06-14 07:00:00 • min lezen

Singer-songwriter
7

Sam Amidon- Following Mountain

De singer songwriter Sam Amidon is voornamelijk een folk artiest uit Amerika. Zijn ouders zijn Peter en Mary Alice die op hun manier al naam hebben gemaakt binnen de folk. En zijn broer is drummer bij o.a. The Sweetback Sisters.

Sam  weet de blues in zijn folkmuziek te vinden met “Another” en “Blackbird”. Het zijn intense en indringende songs die vooral een  hypnotiserende (elektro) drum kent . Maar de cello doet zijn werk op meerdere songs. “Ghosts”, “Juma” of “Gendel In 5”, het zijn allen niet voor de hand liggende folksongs. De stopjes binnen de composities zijn verrassend en mooi te noemen. Het zet je in ieder geval op het andere been als je denkt dat je het allemaal voor de hand liggende songs zijn.


Met het bijna 12 minuten durende “April” pakt Amidon uit als het gaat om de compositie. Daar waar improvisatie gepaard gaat met een planning van tellen en rustmomenten is het zeker de moeite waard om dit te beluisteren.
Wellicht is er meer dan 1 keer luisteren voor nodig om het allemaal op zijn plek te laten vallen. Maar bijzonder is het zeker. Afgezien van de composities en de keus van de instrumenten.

Sam Amidon is te zien
5 november Bitterzoet te Amsterdam


Singer-songwriter

Deel via social media: