Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-01-28 07:00:00 • 6 min lezen

Sandoz/ Richard Kirk – Collected 9294/ 7489

Sandoz/ Richard Kirk – Collected 9294/ 7489 Label: Mute Eindoordeel: 7,5

Sandoz,
een medicijnenfabrikant, morfinesulfaat, een bijnaam voor LSD.
Laten we zeggen een pijnstiller met sterk hallucinerende bijwerking. Sandoz Laboratories is een Zwitsers bedrijf, dat vooral bekend is geraakt door het uitvinden van LSD in 1938, later in psychiatrische bekend onder de handelsnaam Delysid.
 Richard Kirk heeft onder deze naam zijn opzwepende elektronica muziek tussen 1992 en 1994 waarschijnlijk opgenomen. Waarschijnlijk, omdat na 1994 nog verschillende releases zijn verschenen op zijn eigen InTone label.


Richard Kirk met zijn band was vooral bekend onder de naam Cabaret Voltaire.
Sandoz is misschien wat meer op Dance en Reggae&Dub gericht dan wat Caberet Voltaire deed.

De box met 5 cd’s is met de redux mix is veel directer gemixt.

Naast Sandoz is ook een ander deel van het solo werk van Richard H. Kirk geboxed uitgebracht Deze moet bij ieder Industrial music liefhebber in de kast staan. De opnamen van het onomstreden belangrijke Industrial records label, (Throbbing Gristle) niet eerder gehoord materiaal en als ook van de periode later dan het trio Cabaret Voltaire als duo. Dat is relatief. Richard H. Kirk treedt tegenwoordig alleen op onder deze naam. Dubbel groot beeldscherm, met snel veranderende harde nieuwsbeelden die je enigszins in trance brengen, samen met luid dansbare muziek. Dit is de industriële media cultuur, dat ons vermaak doet bepalen. Sheffield is nog steeds een naam die nagalmt. En de genoemde verzamelde Kirk opnames horen daar zeker bij.

Deze box bevat 8 cd’s en kent een overzicht van 1974 tot 1989

Deel via social media: