Zoek...
Santana - African Speaks

Santana - African Speaks

Label: Concord records

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-06-10 07:00:00 • min lezen

Latin
8

Santana – Africa Speaks

De latin poprock van Santana werd al geïntroduceerd eind jaren zestig. De gitarist Carlos Santana speelde de sterren van de hemel op het Woodstock en het latin ‘Jingo’ gaat de hele wereld over. Zijn recente album was weer met de samenstelling van Woodstock aangevuld met Neal Schon (Journey) die even na Woodstock in de band van Santana speelde.

Nu gaat Carlos het Afrikaanse deel van de wereld bespelen. De Latijns Amerikaanse ritmes worden vervangen door Afrikaanse drumpartijen en Concha Buika zorgt voor de zangpartijen. De man weet altijd te verrassen en wil zich niet in een hokje laten plaatsen, maar wel top kwaliteit van muziek brengen. Dus sleept hij Rick Rubin mee voor achter de knoppen.

De 71 jarige gitarist weet nog steeds zijn gitaar laten spreken. De teksten laat hij over aan de zangers en zangeressen die die revue hebben gepasseerd. Maar een ding is zeker, hij weet altijd er een swingend geheel van te maken. Zelfs Fleetwood Mac’s Stevie Nicks zei dit zonder zijn naam te noemen. Daar waar Santana een grote hit scoorde met de FM cover ‘Black Magic Woman’.
Het is de gitaar dat ook hier weer te keer gaat. Over de heerlijke ritmes van het swingende ‘Batonga’, ‘Oye Exte Mi Canto’ of the Afro blues in ‘Yo Me Lo Merezco’.

Je krijgt een herkenbaar geluid van Santana  in een Afrikaans sfeertje als Paul Simon het op ‘Graceland’ deed.

Win dit album door voor 15 juni een mail te sturen naar info@mpodia.nl!!

Latin

Deel via social media: