Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2016-03-14 07:00:00 • 5 min lezen

Sarah Blasko - Eternal Return

Sarah Blasko – Eternal Return Label: Mvka/ Warner Eindoordeel: 8

Bij de eerste klanken van het nieuwe album van Sarah Blasko hoor je dat de zangeres een stem heeft waar je u tegen zegt. De spanning in de song trekt direct de aandacht om het album nader te besturen. “I Am Ready” is een geslaagde openingssong met veel toetsen en de bijna militaristische drumpartij dat zich afwisselt met rustpauzes. Het zal een goede introductie zijn bij de live shows.

De Australische zangeres kreeg haar eerste muzieklessen in het missionaris koor. Na haar tienerjaren ging ze op solo pad. “The Overture & The Underscore” en “What The Sea Wants, The Sea Will Have” zijn de eerste albums die meer dan goed zijn ontvangen. Het is voor de helderheid geen gospel zangeres maar de inspiratiebron is wat een mens van jong af al mee krijgt. “Eternal Return” is inmiddels haar vijfde album. Een album vol mooi indie popsongs waaronder “Better With You” en “Say What You Want”. Het jaren 80 synthesizer / casio geluid van “I’d Be Lost” is passend maar heeft ook iets lachwekkend. Dit wordt ruimschoots recht gezet in “Maybe This Time”, waar het ook terug te vinden is, maar kent meer een volwassene plek in de het nummer. Je hoort de inspiratiebronnen van Marc Almond Soft Cell en Vince Clarks Depeche Mode, Yazoo in de songs.

Sarah brengt met “Eternal Return” een prachtig album met eigenzinnige liedjes dat in het rijtje past van Fiona Apple, Cardigans en Heather Nova.

Deel via social media: