Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-05-14 07:00:00 • 3 min lezen

Sarah McDougall - Grand Canyon

Sarah McDougall – Grand Canyon Label: Alive Eindoordeel: 7,5

Een van de meest getalenteerde singer- songwriters die extra aandacht nodig mag is de Zweeds / Canadese Sarah McDougall. Ze wordt als alt- country zangeres gepresenteerd, maar daarmee doen we haar te kort. Inmiddels heeft ze al twee albums uitgebracht. “Across the Atlantic” en “The Greatest Ones Alive”. Met Grand Canyon brengt ze prachtige songs. Het openingsnummer “I Want To See The Light” dat meer in de stijl ligt van Suzanne Vega dan de countrypop van Ilse de Lange of een Dixie Chick.

Dit is vanaf het begin intiemer en Sarah probeert dichter bij de luisteraar te komen. “Sparrowhead” is wat meer up tempo maar zeker niet minder intiem. Haar Canadese thuis vind ze in dit nummer waarmee ze eindigt, Manitoba. Haar Zweedse achter grond bezingt ze in het “Malmo I Mitt Hjarta”. Het titelnummer en “The Story of Pippi and Lionheart” zijn indie popsongs waarmee ze haar derde globe ontdekking doet. De uptempo songs en haar stemgeluid doen wat denken aan Dolores O’Riordan van the Cranberries en Sinead O Conner. Wellicht dat er ook nog iets van Iers bloed in haar moet zitten. Het album kent 8 nummer dat met “2012” een mooi pakkende afsluiter kent. Prima album waardoor we het vervolg zeker in de gaten gaan houden.

Deze dag was ze te zien in Paradiso waar de bezoeker s hebben kunnen genieten van een combinatie van countryfolk met deze nieuwe indie pop sound.

Deel via social media: