Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-09-26 07:00:00 • 7 min lezen

Saskia Schalekamp - Eiland In De Stad

Saskia Schalekamp – Eiland in de Stad Label: eigen beheer Eindoordeel: 7

Saskia Schalekamp is een jonge singer songwriter die haar liedjes als luisterpop presenteert. Haar crowdfunding leverde genoeg op om dit album te kunnen realiseren. De liedjes zijn speels en fantasierijk.

Het openingsliedje “Samen Dansen Op De Beat” is speels dat je een glimlach geeft op een mooie lentedag. Het popliedje wordt opgevolgd door een jazzy song “Dit Is Mijn Haven” en met ‘Dabadibada” gaat het richting kleinkunst. In de vlugge variaties van stijlen staan haar Nederlandstalige teksten centraal. Het zijn verhaaltjes die meer in het theater horen dan op een poppodium. Hier en daar zijn de teksten voor de hand liggend en passen ze op een kinderen voor kinderen album. Anderzijds kunnen liedjes ook op het podium Brigitte Kaandorp verschijnen. Ze behaalde de kwartfinale van de Grote Prijs met het liedje “Dat Was Papa”. Dit nummer verscheen uiteindelijk op het Kinderen voor Kinderen album nummer 32. Het wordt tevens gebruikt in de musical “Waanzinnig Gedroomd”.

De stem van Saskia is open en helder en past zeker bij de Nederlandstalige verhaal vertellende liedjes. Soms doet het wat denken aan Fay Lovsky. Alleen achter een piano en een cello wordt ‘Buiten Kraakt Het IJs” een echt luisterliedje dat er mag zijn.

Het is dan ook wat hinken tussen de kinderen voor Kinderen songs en dan weer een jazzy luisterpop liedje.

Afgelopen week heeft ze het album in Amsterdam gepresenteerd en zal de komende tijd te zien zijn 19 okt DeLaMar te Amsterdam (première “Waanzinnig Gedroomd”) 29 okt Sterk Onversterkt te Amsterdam 8 nov Stay Okay te Den Haag 18 dec Stay Okay te Utrecht 11 jan Kapel RHHH te Haarlem

Deel via social media: