Zoek...
Saxon - Innocence is No Excuse

Saxon - Innocence is No Excuse

BMG

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-08-02 07:00:00 • min lezen

hard rock
8

Saxon - Innocence is No Excuse

Het is Saxon dat behoort tot the Godfathers of New Wave of British Heavy Metal. Samen met Iron Maiden, Motorhead, Praying Mantas, Venom en Def Leppard brachten ze een golf van heavy metal binnen, wanneer de punk en disco zegevierde.

Onder leiding van zanger Biff Byford en gitarist Paul Quinn klom Saxon naar de top. Met de classic Heavy Metal sound regeerde de band in deze scene. Het live album the Eagle Has Landed werd een klassieker en met Power and the Glory en Cursader wist de band een hele schare fans te mobiliseren.

Deze albums zijn het afgelopen jaar als re release verschenen op het BMG label. Nu is het tijd voor de volgende 3 albums die als re release het licht weer zien.


Innocence is No Excuse is het zevende album van de band. Met het gezicht van een onschuldige Eva die een hap uit de appel neemt. Zegt alles over de band die op het punt staat om een commercieel album te maken en te vloeken in de heavy metal kerk. It Taste Good! En acts als Iron Maiden en Def Leppard weten deze weg ook te bewandelen. Met een nog classic rock songs ‘Rocking Again’ geeft de band een vertrouwd beeld. Maar ‘Call of the Wild’ en ‘Back on the Streets’ zijn wel heerlijk commerciële melodieuze rocksongs voor de Amerikaanse markt. Al bleek dat de Europese en UK markt deze songs in de armen sluiten. Het was een stapt te ver voor bassist Steve Dawson en hij verlaat de band.( In de jaren 2000 sluit gitarist Graham Oliver bij hem aan en noemen zich Oliver Dawson Saxon.) Het album werd in Nederland mixt. Daar waar Def Leppard huisde in de Wisseloord studio’s en de ene hit naar de andere voortbrengt, lijkt dit ook te werken voor Saxon.
‘Broken Heroes’ is nog steeds een van de juweeltjes van dit album terwijl de band met ‘Raise Some Hell’ en ‘Everybody Up’ ook de stevige kant laat zien.
Deze re release is net als de andere albums gelijk aan de release uit 2010. Met b kanten van de singles en livesongs van het album.

hard rock

Deel via social media: