Zoek...
Saxon - Rock The Nations

Saxon - Rock The Nations

Label: BMG

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-08-02 07:00:00 • min lezen

hard rock
7,5

Saxon Rock the Nations

Het is Saxon dat behoort tot the Godfathers of New Wave of British Heavy Metal. Samen met Iron Maiden, Motorhead, Praying Mantas, Venom en Def Leppard brachten ze een golf van heavy metal binnen, wanneer de punk en disco zegevierde.

Onder leiding van zanger Biff Byford en gitarist Paul Quinn klom Saxon naar de top. Met de classic Heavy Metal sound regeerde de band in deze scene. Het live album the Eagle Has Landed werd een klassieker en met Power and the Glory en Cursader wist de band een hele schare fans te mobiliseren.

Deze albums zijn het afgelopen jaar als re release verschenen op het BMG label. Nu is het tijd voor de volgende 3 albums die als re release het licht weer zien.

Rock the Nations is het vervolg op het commerciële succes van Innocence . Ook dit album is in de Nederlandse Wisseloord studio’s opgenomen. De hits smaken naar meer en met ‘Waiting for the Night’ en het wat zwaardere ‘Rock the Nations’ verzilverden weer een hitnotering. Het album behoort tot een van de discutabele albums van Saxon. Het werd een overgang van old en new fans. Toch was men er van bewust dat men de oude fans wilde behouden. De b-kant van het album kent dan ook  meer de heavy side of Saxon met ‘You Ain’t No Angel’, ‘Hot Running’ en ‘Empty Promises’. Klein een leuk detail is dat op de powerballad ‘Nothern Lady’ is met ‘Party ‘til You Puke’ een piano te horen is. Deze wordt bespeeld door Elton John.


Het geeft dan ook iets van de status van deze band in die tijd aan. Samen met Iron Maiden, en Def Leppard scoort deze act in 1986 de hits. Met de re- release zijn de b kanten van de singles en livesongs van het album en Power and the Glory aan het album toegevoegd

 

hard rock

Deel via social media: