Zoek...
Saxon – Saxon (re-issue)

Saxon – Saxon (re-issue)

Label: Union Square/ BMG

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-04-10 07:00:00 • min lezen

Metal / Rock
7

Saxon - Saxon (re-issue)

Het was in de tijd dat de punk muziek zijn intrede deed en de Britse rock van Deep Purple en Led Zeppelin tot het einde van hun glorietijd kwam. De punk was niet voor iedereen een hoogtepunt. De rockers brachten een nieuw impuls met o.a. Iron Maiden, Motorhead, Tygers of PanTang, Def Leppard en Saxon. Deze stroming werd New Wave of Britsh Metal genoemd.

Saxon neemt hier een belangrijke plaats in. Met Peter Byford (Bill) als zanger en Paul Quinn en Graham Oliver op gitaar, Steve Dawson op bas en Pete Gill op drums is de band uit Barnsley een feit.

In het kader van 40 years Saxon worden de eerste album opnieuw uitgebracht. Het waren toentertijd heerlijke frisse albums die even een ander geluid bracht dan de 3 akkoorden van de punk en de logge sound van Black Sabbath.  Al kwam het op het debuutalbum nog niet helemaal uit de verf. De rocksound ‘Rainbow Theme’, de snellere riffjes van ‘Big Teaser’ en de blues van ‘Frozen Rainbow’ komen voorbij. Uitbalancerend naar waar het allemaal naar toe gaat, is dit album een album met veel potentie maar wist men nog niet waar dit naar toe zou gaan leiden.


Met deze re-issue uitvoering zijn er  naast het reguliere album, bonus, demo en live tracks er aan toegevoegd. ‘Stallions of the Highway’ en ‘Frozen Rainbow’ zijn als demo al prima songs. Van het optreden op het beroemde Donington van 1980 zijn ‘Still Fit  To Boogie’, ‘Stallions of the Highway’ en een uptempo ‘Backs to the Wall’ toegevoegd.  
We zullen later in de tijd de meer melodieuzere heavy Saxon horen.

Metal / Rock

Deel via social media: