Zoek...
Saxon – Wheels of Steel (re-issue)

Saxon – Wheels of Steel (re-issue)

Label: Union Square / BMG

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-04-10 07:00:00 • min lezen

Metal / Rock
7,5

Saxon – Wheels of Steel (re-issue)

Het was in de tijd dat de punk muziek zijn intrede deed en de Britse rock van Deep Purple en Led Zeppelin tot het einde van hun glorietijd kwam. De punk was niet voor iedereen een hoogtepunt. De rockers brachten een nieuw impuls met o.a. Iron Maiden, Motorhead, Tygers of PanTang, Def Leppard en Saxon. Deze stroming werd New Wave of Britsh Metal genoemd.

Met het debuut album Saxon was het even zoeken waar deze band voor zou gaan kiezen. De oude rock krijgt een stevig jasje. Met de opvolger was het duidelijk. Een titel als Wheels of Steel en een hoes met het logo van the Eagle Has Landed met daarboven de naam in middeleeuwse letters, daarmee was de toon gezet. Nee je kon niet meer om Saxon heen. Harde rock dat tegen de Metal aan schuurt. Heavy Metal!
De ruwe gitaarsound van de gitaristen Quinn & Oliver  klinken zwaar terwijl het melodieus vleugje kent. Lekker uptempo, solo’s en ruwe sound. “Motorcycle Man” Music wat je bij motortreffen hoort.
Dit album is door de jaren heen een klassieker geworden net als de songs  ‘747’ en het titelstuk. Het zijn nummers die nog steeds regelmatig in de live setlijsten opduiken.

Ook hier vinden we livetracks van het Donington 1980 concert als toevoeging voor dit album. Met de songs van het debuut album  sprokkel je show langzaam bij elkaar.

Metal / Rock

Deel via social media: