Zoek...
S.Carey – Hundred Acres

S.Carey – Hundred Acres

Label: Jagjaguwar/ Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-05-30 07:00:00 • min lezen

Singer-songwriter
8,5

S.Carey – Hundred Acres

De Amerikaanse singer- songrwriter S. Carey timmert als solo artiest al enige jaren aan de weg. Als Sean Carey is hij vooral bekend als drummer van de band Bon Iver. Met de naam Scary valt de te denken dat het er hier stevig aan toe gaat, maar dat is hier niet het geval.

Tijdens de tournees van de band Bon Iver componeert Carey de muziek. De indie popsongs werden door hem als support act voor het publiek van Bon Iver gepresenteerd.
Met het album Hundred Acres weet Carey wederom zijn poëtische verhalen op een prachtige manier op plaat te zetten. Daar waar zijn band Bon Iver er voor kiest om experimentele en meer elektronisch te werk te gaan kiest Carey voor de eenvoud. Vanuit de classic singer-songwriters vorm met gitaar (“Rose Petals’, ‘Fools Gold’), dan weer met wat extra begeleiding door een trommel of drums (‘True North’, ‘Have You Stopped To Notice’) naar de opzwepend en ingetogen drums en meerdere instrumenten in het nummer 'Yellowstone‘.

Het zijn prachtige ingetogen songs waar de schoonheid vooral in de combinatie van tekst en ingetogen muziek zit. Het album is dan ook een juweeltje voor het singer-songwriters genre.

 

Sean Carey is dit jaar te zien in Nederland
16 september TivoliVredenburg te Utrecht
17 september Oosterpoort te Groningen

Singer-songwriter

Deel via social media: