Zoek...
Schmieds Puls – Manic Acid Love

Schmieds Puls – Manic Acid Love

Label: Rough Trade

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-09-17 07:00:00 • min lezen

Jazz / Pop
7,5

Schmieds Puls – Manic Acid Love

Het trio Schmied Puls komt uit Oostenrijk en draait uiteindelijk om de zangeres Mira Lu Kovacs. Als jazz zangeres kent ze al een carrière en met deze act weet ze de indie pop wereld te veroveren.


Het album kent dan ook een goede mix van de pop rock met een jazz zanggeluid. Het doet soms denken aan Kate Bush of een bombastisch geluid van Within Temptation. Met het nummer ‘Superior’ weet men dit af te wissen met een gitaarsoundje van Gotye hit ‘Somebody I Used to Know’.
Maar ook de intieme jazz klanken zijn te horen. Vermengd met pop is ‘The Walk’ een juweeltje op het album.
Het album opent zich met ‘The Plan’, een popsong om aan te geven dat ze een andere weg heeft gekozen dan waar ze haar naam heeft gemaakt. Met Run maakt ze eigenlijk haar potentiele hit. Het is catchy en prachtig gecomponeerd. Geen overdaad van instrumenten en voldoende rust in de song waardoor de vocalen erg mooi uitkomen.
Het zijn enkele songs die op het album er uit springen. Door haar helder en fragiel stemgeluid kan het gedurende het album even zijn dat je denkt, zet maar wat meer power in de stem of dat je er vanaf keert. Dit is een kwestie van smaak voor de stem. Kovacs weet op dit album een prachtige vorm te vinden tussen de pop en laid back jazz.

Jazz / Pop

Deel via social media: