Zoek...
Scott H. Biram – The Bad Testament

Scott H. Biram – The Bad Testament

Label: Bloodshot records

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-03-07 07:00:00 • 1 min lezen

Blues
7

Scott H. Biram – The Bad Testament

Binnen de blues is Scott H. Biram een bekende persoonlijkheid die onder de naam “The Dirty Old One Man Band” de wereld rond reist. De blues weet hij te vervangen met wat country en punk metal. Dat is hem ook niet geheel vreemd.

Zijn voormalige bands The Thangs waar punk hoogtij vierde en blue grass band Bluegrass Drive By liggen zo ver uiteen, dat Biram dit nu in een weet te vangen.

“The Bad Testament” is inmiddels een zesde album op het Bloodshot rec. Label. Hier krijgt hij alle vrijheid om zijn aangrijpende songs neer te zetten. Van de heerlijke open uptempo “Set Me Free”, het singer songwriters verhaal van “Swift Drifting” tot het meeslepende “Long Old Time”. Het is wat jammer dat het nummer “Still Around” door de tempowisselingen de snelheid uit het liedje wordt gehaald, maar de onvervalste blues van “Crippled & Crazy” en “Righteous Ways” zijn weer heerlijk.

Met “The Bad Testament” weet Scott H. Biram een album te brengen wat in de lijn ligt van zijn vorige albums. De ep “Hit the River” ligt naast dit album, dat de bonustracks van “The Bad Testament” bevat.

Blues

Deel via social media: