Zoek...
Sean Noonan – Man No Longer Me

Sean Noonan – Man No Longer Me

Label: Haldern Pop

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-01-25 07:00:00 • min lezen

Jazz
7,5

Sean Noonan – Man No Longer Me

De jazz drummende Sean Noonan uit Amerika weet met zijn out of the box gedachte vele stijlen van muziek te combineren in zijn composities. Met Man No Longer Me weet hij weer van vele gedaanten te wisselen. Uiteindelijk komt hij uit bij een puntig vindingrijk drumsessie waar electrofunk en avantgarde gecombineerd worden met jazz en African Rhythm.

Noonan weet zich tot een moderne storyteller te ontwikkelen, al zegt hij dit zelf. “Man vs Machine” is het openingstuk dat zijn gedachtegoed direct tot de praktijk brengt. De electropop met jazz swing krijgt een voice over waar Noonan het verhaal verteld over de verschillen tussen een man en machine. Een verschil dat hij wil overbruggen door zijn drumkunsten. Het relaxte jazz verhaal van ”Not I” kent hetzelfde gedachtegoed maar dan in een andere sfeer. Ontspannen met experimentele momenten van drukte. “Pussy Cat’s” wordt al meer toegankelijker al wordt het halverwege toch naar een experimenteel moment geheven. Het zijn wellicht de punten waarbij het grote publiek afhaakt en een selecte groep het gaat waarderen.
Dat de man van vele markten op drumgebied thuis is, is wel duidelijk. Dat er veel aandacht wordt gegeven aan de blaasinstrumenten die de drums veelvuldig overtreft is wat bedenkelijk maar zeker niet onaardig.

Voor de experimentele jazz liefhebbers een prima album!

Jazz

Deel via social media: