Zoek...
Secret Sphere – The Nature of Time

Secret Sphere – The Nature of Time

Label: Frontiers

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-08-03 07:00:00 • min lezen

Rock
7,5

Secret Sphere – The Nature of Time

Secret Sphere is een symfonische rockact uit Italië, dat al enige jaren meegaat. Het genre kent in Nederland wel een grote aanhang maar voor het grote publiek blijft het matig. Het kan zijn dat de radio het te achterhaald vind, maar de songs zijn daarom niet minder.

Het album bestaat uit 4 stukken; “Genesis”, “The Seven Virtues”, “New Dawn”  en “the Way” waarvan de zeven deugden des leven centraal staan. Door te leven naar deze oerdeugden, is de behoefte van de mens uit te groeien naar een ego dat tot een goddelijke geest gaat. 

Het mainstream popnummer “Love” doet wat denken aan Styx en het uptempo rock van “Courage” straalt de fun uit de speakers. Het is duidelijk dat zanger Michele Luppi zijn kunsten verstaat. Als ghost zanger en toetsenist bij Whitesnake weer hij het grote publiek ook te bespelen. Na ruim 20 jaar is deze band toch uitgegroeid tot een heerlijke poprock act. De vocalen en koortjes op “Kindness”  zijn zeker geestig in de compositie verwerkt.
Wanneer je volgens de deugden des levens leeft zou de stap naar het spirituele Godheid gaan. De zin van goed en kwaad en de afweging horen we in het 8 minuten durende “Awakening”. Met religeuze koren gaat de band langzaam over naar een onvoorwaardelijke liefde die men zal ervaren en een nieuw leven beginnen. “The New Beginning” is dan ook een licht stuk dat helderheid geeft. Een mooi popnummer dat zo ook weer in de gospel rockshow past.  Al blijft het een mooi melodieus progrock album.   

Rock

Deel via social media: