Zoek...
Selah Sue - Bedroom

Selah Sue - Bedroom

Label : Caroline Benelux

Youtube video
ALBUM RECENSIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2020-05-19 07:00:00 • 2 min lezen

Singer-songwriter
7,5

Selah Sue - Bedroom

Na een stilte van vijf jaar is de Belgische singer/songwriter Sanne Putseys, beter bekend als Selah Sue, terug met de EP Bedroom met een vijftal persoonlijke, intieme nummers.

Moeder worden
De titel van de EP is Bedroom en dit titel dekt waarschijnlijk de lading. Na haar succesvolle debuutalbum en de opvolger Reason uit 2015 was daar die stilte en wilde ze tijd aan haar gezin besteden. Ze kreeg met haar partner twee kinderen en het idee voor dit project ontstond eigenlijk na de geboorte van haar eerste kind. Geschreven in haar slaapkamer en puur vanuit haar emotie én het feit dat ze moeder is. “Ik schreef het nummer ‘You’ met mijn jongste zoon naast mij in zijn wiegje. Het gaat over hoe simpel en mooi het kan zijn om zo van iemand te houden”. Dus deze keer geen soulvolle, catchy nummers maar vijf eerlijke, persoonlijke kleine liedjes die overigens ook prima bij haar passen. Bijzonder is ook het maar anderhalve minuut durende ‘You’re My Heart’ lijkt het zelfs alsof we één van de kindjes geluid horen maken. Verder is ‘Always – Cosmo’ waarschijnlijk het meest krachtige nummer op deze EP.

Eindoordeel
Het is natuurlijk wachten op een nieuw volwaardig album maar de Leuvense singer/songwriter laat gelukkig weer iets van zich horen. Vijf kleine, perfecte liedjes die perfect die prima passen in deze bijzondere tijd. Veel luisterplezier.

Singer-songwriter

Deel via social media: