Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-03-21 07:00:00 • 9 min lezen

Selfmachine – Societal Arcade

Selfmachine – Societal Arcade Label: Worm Hole Death Eindoordeel: 8

Een vette groove , aanstekelijke melodieën en een beukende beat zijn de ingrediënten van de nieuwe Nederlandse metal act Selfmachine. De energieke liveshows en de kwaliteit van deze metal belooft wat. Om dit allemaal goed op een schijf te krijgen is een kunst. Samen met Waldemar Sorychta en Dennis Koehne weet de band dit goed te realiseren. Na het debuut Broadcast Your Identity” is er nu “Societal Arcade”, “Giddy Up” en “Mormal People” zijn heerlijke stevige songs waarbij de grunt en zangmelodie afwisselen. Terwijl de band de huidige maatschappelijke issues ook niet schuwen met “Joint he Hatetrain” en “Avenge the Moment”.

Het album is vooral afwisselend te noemen. Binnen de composities weet men de afwisselingen al te vinden. De songs worden voornamelijk met een akoestisch ingeluid om daarna stevig te werk te gaan. Het ballad-achtige nummer “No Cliché” is voor veel mensen al een te stevig nummer, maar komt op dit album als een rustpunt in het geweld van dubbele drums en scheurende gitaren.

Met een mooie hoes, site en videoclip is het plaatje rondom het album prima verzorgd en klaar om de internationale markt op te kunnen.

Deel via social media: