Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-07-08 07:00:00 • 3 min lezen

Seth Walker - Sky Still Blue

Seth Walker – Sky Still Blue Label: Bertus Eindoordeel: 8

Seth Walker is een blues troubadour uit New Orleans. Zijn “Easy Come, Easy Go” blues. Het ligt lekker gemakkelijk in het gehoor en is voor een groot publiek toegankelijk. Walker kan zowel op de blues festivals als de popfestivals met gemak meekomen. Met “Trouble” gaat Walker zijn gitaar laten spreken en de achtergrond vocalen met de vele du duu s zingen gemakkelijk mee. Al geldt dit voor de het gehele album. Het verhalen vertellen hoort bij de blues. “Grab Ahold” is dan ook meer een blues verhaal dat ondersteund wordt door de muziek.

De New Orleans blues van de French Quarter is wereld beroemd. De blues dat vermengd wordt met de zuid amerikaanse klanken horen we terug in “All That I’m Asking”. De Southern Slowblues komt terug in “High Wire”, waarbij je kunt wegdromen en de highway voor miles and miles kunt berijden. Met op de achtergrond een opdoemende keyboard maakt het alleen maar beter.

“Sky Still Blue” is dan ook een heerlijk blues album met veel variaties en soul. Daarom is het zeker de moeite waard om dit album eens te beluisteren en dat laat je wellicht verleiden tot een aankoop.

Deel via social media: