Zoek...
Seventh Wonder – Tiara

Seventh Wonder – Tiara

Label: Frontiers rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-12-02 07:00:00 • min lezen

Progressive / Progrock / Rock
7,5

Seventh Wonder – Tiara

Andreas Blomqvist en Johan Liefvendahl zijn nog de enige bandleven van het eerste uur als het gaat om de Zweedse band Seventh Wonder. Met het album Tiara weet de band hun 5de album op de markt te brengen. Een album weer vol prog rock en rock uitspattingen.


Wanneer Tommy Karevik in 2012 werd aangekondigd als nieuwe zanger van de band Kamelot was dit voor hem niet het teken om Seventh Wonder te verlaten. Het is dan ook mooi dat hij dit blijft doen en heeft dit jaar een druk schema. Met Kamelot  was dit jaar de release van The Shadow Theory en nu met Seventh Wonder Tiara.
De rocksound is een prog metal sound dat energierijk is, maar ook de benodigde rustpauzes kent. Deze afwisseling smeed zanger Karevik tot een geheel. ‘Dream Machines’, ‘Victorious’ en ‘By The Light of the Funeral Pyres’ zijn prachtige songs. Aangezien het een concept album is met een verhaal, staat Tiara hier centraal. De drieluik van Tiara, ‘Tiara’s Song’, ‘Good Night’ en ‘Beyond Today’ (allen gemiddeld 7 minuten) is het juweeltje van het album.
Het is dan ook een pracht album voor de echte prog metal rockerssss

Progressive / Progrock / Rock

Deel via social media: