Zoek...
Shaman Harvest – Red Hands Black Deeds

Shaman Harvest – Red Hands Black Deeds

Label: Mascot

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-08-02 07:00:00 • min lezen

Rock
8

Shaman Harvest – Red Hands Black Deeds

Het is de Amerikaanse rock van Shaman Harvest uit Missouri dat de tent voor je op de kop zet. De band rondom Nathan Hunt en Josh Hamler weten met een spannend begin het zesde album te openen om vervolgens heerlijk los te kunnen gaan.

 “Broken Ones” klinkt dan ook heerlijk en moddervet uit je speakers. (zeker na het luisteren van Dans Les Arberes, dat als prima support act kan fungeren). Het is inmiddels 3 jaar geleden dat hun recente album “Smokin’ Hearts” uitkwam, dus werd het wel weer eens tijd voor de heerlijke scherpe zangpartijen en stevig gebeuk  dat we horen op “The Come Up” en “Soul Crusher”. Het is geen AOR met poprock of jaren 80 rock, maar ook geen Joe Bonemassa rock sound. Het is ruwer en vetter in het geheel waardoor het een soort van filthy Southern rock wordt.

Niets van gestyled en over geproduceerd album maar songs die recht uit hun hart komen. Zoals klassieke rock albums is nummer 4 een ballad dat hier vanachter de piano wordt opgebouwd. Maar ook de wat country rock doet met “Off The Tracks” zijn intrede. Het nummer stoort niet in het geheel van dit album, maar het meer spannende blues rock van “Long Way Home” spreekt hier meer aan.


Door de diversiteit is het een mooi album geworden.

 

Rock

Deel via social media: