Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR SHAZLIQUE
2015-11-21 07:00:00 • 3 min lezen

Sheer Agony - Masterpiece

Sheer Agony - Masterpiece

Label: Couple Skate

Eindoordeel: 6,5/10

 

 

Daar zijn we weer!

Het Canadese trio Sheer Agony heeft er allemaal niet zoveel haast mee. Hun eerste wapenfeit, een single, zag ergens in 2012 het levenslicht en sinds die tijd heeft men blijkbaar in alle rust en stilte gewerkt aan dit debuut. Dertien nummers zijn er uiteindelijk op belandt, variërend in speelduur van één tot vier minuten. Voldoende indicatie dat dit een gezelschap is dat niet meent erg lang ergens over te moeten doen om een punt te maken. En dat doet ze dus ook niet. Alle dertien van die typisch catchy retro indie pop waar recensenten helemaal van smullen omdat het simpel en niet al te pretentieus is.

 

De intellectuele Canadees

Deze recensent houdt echter wel van een beetje substantie en heeft weliswaar met veel plezier naar deze CD geluisterd, maar vond ‘m ook wat forgettable. Eigenlijk deden de Bee Gees dit werk al in de jaren ’60 en Sheer Agony doet niet heel erg haar best om daar wat aan toe te voegen. ‘I have A Dream’, ‘Debonaires’, ‘A Flight’, ‘Anthony Ivy’ en ‘Fizzical Lime’ zijn weliswaar alleraardigst, maar een song als (het oh zo truttige) ‘Mona’ is een typisch geval van een soort van muzikale komedie waar de gemiddelde intellectuele Canadees zichzelf ongetwijfeld jubelend bij in de handen klapt, maar waar de nuchtere Nederlander zichzelf niet echt in zal herkennen. En dat geldt een beetje voor het hele album.

 

Best leuk

Veel verder dan “best leuk” wil het maar niet gaan, alhoewel de band hier en daar laat horen meer in haar mars te hebben dan ze weggeeft. Daardoor ontstaat het vermoeden dat ‘Masterpiece’ op een zondagmiddag in elkaar geknutseld is, voor de lol, en niet het resultaat is van zorgvuldige en jarenlange gisting. Liefhebbers van olijke niemendalletjes in het retro-pop genre zullen ongetwijfeld een dik half uur prettig verpozen met Sheer Agony. Of je het daarna echter nog veel zult draaien is dan weer een ander verhaal.

 

Dynamic Range Value: DR9

Eindoordeel: 6,5/10

Deel via social media: