Zoek...
Shelby Lynne & Allison Moorer – Not Dark Yet

Shelby Lynne & Allison Moorer – Not Dark Yet

Label: Silver Cross rec. / Bertus

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-09-03 07:00:00 • min lezen

Country / Pop
8

Shelby Lynne & Allison Moorer – Not Dark Yet

Wanneer je als kind in een drama terecht komt van een vader die zijn vriendin vermoord en daarna zelfmoord pleegt, wordt je vanzelf hard. De zusjes doken ieder op eigen manier in de muziek en zijn hier verrassend genoeg met veel succes uitgekomen. Shelby maakte al een serie albums die de moeite waard zijn. Haar Dysty Springfield cover album is al een juweeltje dat gerust in de lijn van Adele mag liggen. Terwijl Allison haar sporen heeft verdient in de country en hier haar naam al heeft gevestigd. Na een gezamenlijke tournee is het plan ontstaan om samen een album te maken.

Het is een coveralbum geworden waarbij de dames terug gaan in de tijd waar ze elkaar nog wilden overtuigen hoe goed een plaat was. Jason Isbell’s “The Color of a Cloudy Day”, Louvin Brothers “Every Time You Leave” en het titelstuk van Bob Dylan komen op dit album voorbij. De countrysfeer en de harmonische vocalen van deze mensen is heerlijk om naar te luisteren. Het is ontspannen en geen een heerlijke sfeer  van love & peace.
“Into My Arms” van Nick Cave en “Lithium” van Nirvana krijgen hier een heel andere versie, maar de kracht van de songs blijven bestaan.
Het album mag gerust tot een van de betere albums van dit jaar worden gerekend, als het gaat om de muziekstijl wat men vertegenwoordigd. Hierbij zijn de vocalen van deze zussen toch van grote meerwaarde.

 

 Country / Pop

Deel via social media: