Zoek...
Kerstalbum Let It Glow van Sherry Dyanne met intieme kerstliedjes

Kerstalbum Let It Glow van Sherry Dyanne met intieme kerstliedjes

Label : Eigen Beheer

Youtube video
ALBUM RECENSIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2018-12-16 07:00:00 • 2 min lezen

Jazz / Pop
8

Sherry Dyanne - Let It Glow

De Nederlandse zangeres Sherry Dyanne brengt in eigen beheer een kerstalbum uit. Met drie nieuwe kerstliedjes waar de zangeres zelf aan meeschreef is dit één van de leukere kerstalbums van 2018.

Nieuwe kerstliedjes
Sherry Dyanne heeft al een heel muziekleven achter zich. Ontdekt via de soudmixshow terwijl ze eigenlijk wiskundelerares was rolde ze de muziekwereld in. Een eigen album en vele samenwerkingen later met namen als Trijntje Oosterhuis, Michael Franti en Alan Clarke is daar nu ineens dit kerstalbum. Met haar voorliefde voor Jazz krijgen we een aantal klassiekers voorgeschoteld die Sherry Dyanne smaakvol en intiem weet neer te zetten met een Jazzy karakter. Klassiekers als ‘Let It Snow, Let It Snow, Let It Snow’, ‘Have Yourself A Merry Little Christmas’ en ‘Silent Night’ vinden we terug. Verrassend is het gekozen arrangement bij ‘All I Want For Christmas Is You’ en natuurlijk zijn drie nieuwe kerstliedjes waarvan ‘Santa I’ misschien het meest aansprekend is.

Eindoordeel
Let It Glow is gewoon een verfrissend kerstalbum waarbij Sherry Dyanne hulp kreeg van namen als Michiel Borstlap, Roy Groeneveld en trompettist Randell Haye. Natuurlijk kun je er alle clichés op loslaten maar evengoed is Let It Glow een productie van internationale allure. Met inmiddels een verkoop van 40.000 exemplaren voor een goed doel in Amerika heeft de Nederlandse dit ook bewezen. Veel luisterplezier.

Jazz / Pop

Deel via social media: