Zoek...
Shey Baba - Requim

Shey Baba - Requim

Label: Virgin Emi

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-05-17 07:00:00 • min lezen

Pop / Singer-songwriter
7

Shey Baba – Requim

Met een samenwerking link naar Vince Staples is de zanger Shey Baba geslaagd om ook zijn debuutalbum in het zonnetje te zetten. Misschien is dat wat te optimistisch gezien de songs vooral drama en emotie uitdragen.


Met een korte film en gelijktijdig de single ‘Born Sick’/ ‘Virtigo’ is er een mooie clip gemaakt bij de openingstrack van het album. Het geeft aan dat deze man het serieus aanpakt. Of deze songs nu de gelukkigste keuze is om op single te zetten is nog de vraag. ‘I Want it All’ is erg pakkend en weet de westerse muziekgrenzen te verleggen door oosterse klanken in het nummer te weven. Zijn hoge stem is opvallend en komt in het ‘Inside Out’ het best tot zijn recht.
Hoewel de songs prima klinken missen we hier even een echte finishing touch waardoor het je echt raakt. Het is wat vlak, voorspelbaar en mainstream. De pianosongs in het tweede deel van het album komen voor mij niet meer tot zijn recht, al zijn het los van elkaar geen slechte songs en is het ook mooi en dramatisch gezongen.

Pop / Singer-songwriter

Deel via social media: